top of page

Bijen zijn fascinerende beestjes.

En dat pure honing ontzettend lekker en ook nog gezond is, hoeven we niet te verduidelijken. 

De interesse in bijen en het nut van de bij voor onze natuur en samenleving is iets wat ons al jaren boeide.  Dus besloten we in ook echt wat te gaan doen met bijen.

Al houdt imkeren wel wat meer in dan een kast in de tuin zetten met wat bijen. 

Dus zijn we een imkercursus gestart.

En kunnen we onszelf dan ook officieel imker noemen. 

Onze honing is meer dan een streekproduct.

Het is het resultaat van zorg en samenwerking tussen mens en natuur.

Imker Tom zorgt voor de bijenvolken. De bijen halen nectar uit de natuur rond onze boerderij. 

Wat onze honing echt bijzonder maakt, is hoe ze ontstaat.

Zorggasten van Op 't Heeseinde helpen mee.

Zij ontzegelen samen met Lien de honingraten, slingeren de honing, vullen en stickeren de potjes. 

En jij? Jij steunt onze werking door onze honing te kopen of erover te vertellen!

Onze honing is van eigen imkerij, wanneer een bepaalde soort honing uitverkocht is zal deze pas het volgende seizoen weer beschikbaar zijn.
Echte honing is een natuurlijk product en hoewel de bijen vaak op dezelfde standplaats staan en de honing rond hetzelfde tijdstip geoogst wordt kan hij per jaar toch fel verschillen van kleur, smaak en structuur.
Alleen de zogenaamde “fabriekshoning” in de winkel kan er jaar na jaar hetzelfde uit zien en steeds dezelfde samenstelling hebben. Wat u zelf wilt is uiteraard een vrije keuze!
Sommige mensen kunnen gebaat zijn bij het eten van streekeigen honing. Honing bevat ook sporen van stuifmeel. Door honing te eten van een imker welke zijn bijen in de omgeving heeft staan, kan het zijn dat klachten bij hooikoortspatiënten in sommige gevallen milder zijn.

Join Us on the Journey

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2023 by Op 't Heeseinde - Alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door HSND.

bottom of page